Çölyak Hastaları İçin Pasta Tarifleri
Çölyak Hastaları İçin Pasta Tarifleri, çölyak rahatsızlığı ince bağırsağın özellikle gluten adı verilen protein türüne karşı yaşam boyu devam eden ve kronikleşen alerji hassasiyetidir. Bu nedenle çölyak hastası olan kişilerin gluten proteinini içeren besinlerden uzak durmaları sağlıkları açısından oldukça önemlidir ve gluten proteini içermeyen besinler tüketmeleri gerekmektedir.
Bu nedenle çölyak hastaları için hazırlanan pasta tariflerimizi denemenizi tavsiye ediyoruz.
Çölyak Hasları İçin Fasulye Pastası Malzemeleri
Keki için- 4 adet oda ısısında bekletilmiş yumurta 1 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı dolusu haşlanarak püre şekline getirilmiş kuru fasulye
- 2 çay bardağı pirinç unu
- 2 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- Ara Karamela Sosu İçin
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı su
- 3 çorba kaşığı tereyağı
Arası İçi- 3 adet muz
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı su
- 2 çorba kaşığı tereyağı
Çikolata Sosu için- 1,5 su bardağı soğuk süt
- 3 çorba kaşığı kakao
- 4 çorba kaşığı toz şeker
- 1çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kadar pirinç unu
- 1 paket vanilya
Kuru Fasulye Pastası Nasıl Yapılır?
Kuru fasulye pastamızın hazırlığına ilk olarak önceden haşlanmış fasulyeleri blenderden geçirerek püre şekline getirerek başlayalım.
Ardında karıştırma kabımıza yumurtaları kırdıktan sonra üzerine toz şeker ve vanilya ekleyerek karışımı bir yardımıyla 3-4 dakika köpürene kadar çırpalım. Daha sonra çırpılan karışımın üzerine pirinç unu, kabartma tozu ve fasulye püresini ilave ederek blenderin düşük ayarında tüm malzemeyi çırparak karıştıralım. Hazır hale gelen kek hamurumuzu yuvarlak pasta kalıbının tabanına yağlı kâğıt serdikten sonra dökerek yayalım. Fırınımızı 180 dereceye ayarlayarak soğuk fırına kek hamurunu verip piştikten sonra fırından alarak iyice soğumasını sağlayalım. Ardından pasta kekimizi tam ortasından iki eşit parçaya ayıralım. Ardından ara katı için kullanacağımız karamela sosumuzu hazırlayalım.
Ara sos için teflon tavaya toz şekeri alarak orta derecede yanan ocağımızın üzerine alarak şekerin karamelize olması için tahta kaşık yardımıyla karıştırarak şekerin kahverengi renge gelmesini sağladıktan sonra üzerine tereyağı ilave ederek karıştıralım. Ardından sosun üzerine ılık su ekleyip karıştırarak kaynamasını sağlayarak sosumuzu ocaktan alarak ılıması için beklemeye bırakalım. Pasta kekinin alt tabakasına ince dilimler şeklindeki kestiğimiz muz dilimlerini sıralayalım. Ardından muz dilimlerinin üzerine karamel sosumuzun yarısını gezdirerek dökelim. Kekimizin diğer parçasını kekin üzerine kapatarak kalan sosu kekin üzerine dökerek yayalım. Ardından pastamızın çikolata sosunu hazırlamak için tüm çikolata sosu malzemelerini bir tencere içine alıp sürekli karıştırarak pişirdikten sonra sosun soğumasını sağladıktan sonra pastamızın üzerine dökerek yayalım ve buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.
19.01.2024 02:32:32
Çölyak Hastaları İçin Pasta Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|